DOBRODOŠLI U NAŠU GASTRO OAZU

O nama

Restaurant and Lounge Faro Bar u Dramlju nastao je iz ljubavi prema hrani, moru, opuštanju i druženju. On je prirodno produljenje obiteljske strasti prema gastronomiji jer u našoj obitelji priča o ugostiteljstvu traje gotovo pola stoljeća.

UPOZNAJTE NAS

Tradicija,
strast,
predanost

null

Obitelj Gajić već od 1975. godine posvećena je ugostiteljstvu, a tajna našeg dugogodišnjeg uspjeha leži u dubokoj ljubavi i strasti prema ovom poslu, kao i prema svakom gostu. Za nas, osmijeh i zadovoljstvo naših gostiju najveća su nagrada. Temelj našeg uspjeha je obiteljska tradicija koja se proteže gotovo pola stoljeća, a ta ljubav prema poslu prenosi se s generacije na generaciju.

Srđan Gajić
PRIČA KOJA
TRAJE GOTOVO
POLA STOLJEĆA

1975.
Konoba “Morski Vuk”

Desimir Gajić sa bratom Draganom otvara konobu Morski Vuk koja već u drugoj godini rada osvaja nagradu tjednika Arena za primorski ambijent ribarske konobe i autohtonu gastro ponudu. Ime Morski Vuk smo naslijedili od gospodina Branka Pobora – Vuka.

1981.
Caffe bar “Kiss”

Dobitnik je brojnih nagrada, Velike Večernjakove zvijezde čak dva puta, nagrade Novog Lista za dizajn i ponudu a 1984. godine proglašen od T.S. Hrvatska i T.S. Jugoslavije kao najbolji lokal u kategoriji malih ugostiteljskih objekata u Jugoslaviji. Kiss je bio prvi na ovim prostorima sa ponudom voćnih i sladolednih kupova, frapea i raznih koktela, za što su nas inspirirala putovanja po Španjolskoj i Francuskoj.

Prve kupove podučavala nas je šogorica Ankica koja ih je naučila raditi u Švicarskoj. Upravo je naš banana split bio prvi koji smo donijeli u Hrvatsku, tadašnju Jugoslaviju. Sam lokal projektirao je arhitekt Branko Gajski a izradio u mahagoniju lokalni majstor Raša Jahić.

1986.
Restaurant “Parangal”

Dobitnik je brojnih nagrada, Velike Večernjakove zvijezde, velike nagrade tjednika Studio za dizajn i kvalitetu te tjednika Vikend kao jedan od najljepših restorana po izboru žirija i kapetana sa broda koji je plovio po cijelom Jadranu. Bio je vrhunski restaurant sa fontanom u sredini i bazenom za jastoge. Projektirao ga je zagrebački arhitekt Branko Gajski, a interijer izradio lokalni majstor Raša Jahić.

1991.
Caffe bar “Bonino”

Nazvan prema prijašnjim vlasnicima hotela Rivijera, Veri i Giacomu Bonino, od kojih je otkupljen 1986. godine. Bio je jedan od najljepših kafića u županiji, sa stepeništem i šankom izrađenim od talijanskog granita „Rose porino“ i ulazom te izlozima od slavonske hrastovine i kristalnog stakla, kao i sam interijer lokala. Projektirao ga je zagrebački arhitekt Mirko Magdić, a interijer izradio lokalni majstor Raša Jahić.

1995.
Disco klub “Taff”

Kultni klub u kojem su gostovala najveća imena hrvatske zabavne glazbe poput Olivera, Gibonnija, Dina Dvornika, Nine Badrić, Latina, itd. Projektirao ga je zagrebački arhitekt Mirko Magdić, a interijer izradio Goran Lelas.

2010.
Trattoria “Bodulka”

Na mjestu prijašnjeg restorana „Riba“ otvorili smo trattoriu „Bodulka“ koja uspješno posluje punih 10 godina, do 2020. godine.

2010.
Pekara “Kruh”

Otvaramo pekaru u Selcu, pa 2012. još dvije, jednu u Crikvenici a drugu u Novom Vinodolskom. Kruh radimo po starim tradicionalnim recepturama, isključivo ručno i bez ikakvih aditiva.

2011.
Restaurant “Kruh i vino”

Restoran s predivnim pogledom i lokacijom pored mora, već se na početku pokazuje kao vrlo posjećen, i još dan danas vrlo uspješno posluje.

2013.
Taverna “Filumena”

Taverna s raznovrsnim jelovnikom koja je nudila širok spektar specijaliteta s roštilja, pripremljenih na drvenom ugljenu.

2017.
Burger bar “OX”

Vrhunski dizajniran burger bar u centru Crikvenice, koji je nudio fast food specijalitete.

2021.
Bar “Dock bar”

Otvoren u Selcu, na samoj rivi, nudi bogatu i raznoliku ponudu pića kao i više vrsta koktela uz ugodnu atmosferu i zabavnu glazbu.

2021.

Restaurant “Faro bar”

DRAGAN BAIĆ

Riječ šefa kuhinje

null

Za mene je kuhanje umjetnost u koju ulažem cijelog sebe, već 15 godina. Svaki sastojak, svaki okus, svaki tanjur predstavlja platno na kojem mogu izraziti svoju strast i ljubav prema gastronomiji. Imam izuzetnu sreću što imam priliku raditi već 8 godina u timu koji, poput mene, cijeni autentičnost i kvalitetu te raznolikost kuhinja, koji se oslanja na lokalne domaće i svježe namirnice. Na taj način zajedno težimo otkriti najbolje sastojke i kombinacije koje će zadiviti sve naše goste, one nove ali i one koju su nam već poklonili njihovo povjerenje.

Dragan Baić
RECENZIJE

Naši gosti o nama...

KONTAKT

Info & rezervacije

Faro restaurant & lounge bar smješten je u Dramlju na samoj obali mora. Glavna gastro ponuda restorana FARO poslužuje se na atraktivnoj terasi sa tri ambijenta i prekrasno uređenom atriju.

Info & rezervacije

Lokacija

Email

YouTube